Har du idéar til kva som kan vere av arrangement og  aktivitetar på biblioteket?

Ynskjer du å hjelpe til?  Ta kontakt er du snill:)

Alle arrangement er gratis, men om nokon har ynskje og anledning til å bidra til fleire arrangement så er det kjærkome at du vipsar til biblioteket sin arrangementskonto 617596.

Fikselauget sist var populært!

No stiller Husflidslaget på nytt på biblioteket med symaskiner og en god del anna utstyr for å hjelpe deg med å fikse klede og gi deg tips og gode råd for reparasjon av tekstilar.
"Visible mending" er i vinden. Det ser kult og flott ut når lappesaumane er synlege og favorittplagget ditt får ei iaugefallande fornying.
Åpent for alle og gratis

Kom innom når du vil mellom kl. 11-14 for gratis hjelp.

Denne torsdagen kjem Ole Jonny Larsen til biblioteket- til stor glede for alle Rhododendronelskarar vil vi tru!

Dette er eit arrangement i samarbeid med Hagelaget og foredraget som Ole Jonny Larsen kjem til biblioteket med er eit slags grunnkurs i Rhododendron, der han prøver å gi svar på følgjande:

Kvar kjem dei i frå?
Kven tok dei med hit?
Korleis dyrkar vi dei?

Han vil vise mange bilete, både frå hagar i Noreg og andre land, og fra naturen der dei veks vilt.

Ole Jonny Larsen bur i Spjelkavika og har ein av Noregs (og Skandinavias) største Rhododendronhagar. Han har vore leiar av Den norske Rhododendronforening sidan 2016, har gitt ut fleire bøker om Rhododendron og halde mange foredrag i inn - og utland.

Ole Jonny kjem til å ha med nokre spanande plantar til utlodding!

Dette er eit arrangement i samarbeid med Hagelaget.  Det er gratis og ope for alle interesserte.

Vil minne om Vippskonto 617596 til dei som vi gi ei støtte til fleire arrangement på biblioteket.

Før foredraget startar vil det vere ei kort opningsmarkering av Frøbiblioteket, sjølv om det jo allereie er godt i gong:)
Følg med her på heimesida til for oversikt over frø som har kome inn. Sjå artikkel her.

VELKOMEN TIL ALLE SOM YNSKJER!

Laurdag 9. april: 11-14

Mandag 11. april: 10-18

Tysdag 12. april: 10-18

Stengt onsdag 13. april - mandag 18. april

Det er så kjekt å kunne fortelje at biblioteket i samarbeid med Hagelaget no set i gong eit Frøbibliotek. Sande (mr) hagelag

Frøbiblioteket er basert på tillit og verkar slik at om du tek med deg frø frå Frøbiblioteket, så forventast det at du leverer frø tilbake når du har frø til overs eller når du har sanka frø til hausten.

Frøa kan du levere slik du ynskjer, men sjå bilete for tips om korleis dei kan pakkast. Gråpapir, kaffifilter eller ein lukka konvolutt er supert!

Frøposane merkast slik:

- Sort frø

- Antall

Ved store frø kan 10-15 frø vere nok i ein pakke. Ved breisåing kan ein putte i ca. 1 ts og skrive det på pakken.

- Årstal

Frøbiblioteket er ei satsing på berekraft, samt auking av kunnskap rundt sjølvdyrking og ikkje minst gleda og helseaspektet det gir å arbeide i jorda og.

Vi ynskjer å fylle Frøbiblioteket med alle typar frø (grønsaker, urtar, villblomster, staudar, sommerfuglvenlege frø mm), men viktig at det berre er frø ein har sanka sjølv eller kjøpefrø som ein har til overs. Ikkje frø frå grønnsaker og frukt mm som ein kjøper i butikken.

Håper mange vil donere frø og no det er berre å kome å sjå om her er frø du ynskjer å så:)

Dette er frøa vi har pr. 3. mai:

Blomstrar:

Kryptimian

Løpstikke

Salvie

Når det fyllast opp med fleire frøsortar vil vi alltid leggje ut oppdatert liste her.   Vi håpar å få inn mange fleire sortar og at du ser frøsortar som du kunne tenkje deg i lista.

I samarbeid med Sjakk & Samfunn vil Hareid folkebibliotek i løpet av våren få eit flott utandørs sjakkbord. Bordet har benkar og to spelebrett og vil stå utanfor biblioteket, under taket mot Spar.  Sjakkbrikkar må du låne inne på biblioteket i opningstida.

Vi håper å få til eit opnigsarrangement og at vi også kan få til fleire sjakkaktivitetar både ute og inne framover.  Er du ein som kunne tenkje deg å dra i gong sjakkaktivitetar her på Hareid? I så fall vert vi kjempeglade om du tek kontakt!

facebooksida til Sjakk & Samfunn finn du alltid mye god sjakkinformasjon og der er ofte netturneringar som du kan vere med på:).

Inne på biblioteket har vi fleire sjakkbrett og andre brettspel som mange brukar. Har du tips om brettspel som vi burde ha på biblioteket?

Spela vi har er: Fantasi, Alias, Mesternes Mester, New Amigos, Backgammon, Kortskalle, Bingo, Ligretto, Kinasjakk, Bokstavelig talt og kort.

Denne dagen kjem Hareid og Ulstein Husflidslag til biblioteket med Fikselauget sitt!

Dei kjem med to symaskiner for å lære bort enkle teknikkar og hjelpe deg med reparasjon av klede og anna utstyr.
Dette er eit ope arrangement som det er gratis å vere med på.

Kom innom når du ynskjer i i løpet av opningstida med det du treng hjelp til å fikse. Eller kom innom berre for å sjå og lære.

Les meir om Fikselaug her.

NY FRIST!

Mandag 7. mars, kl. 17-20, kan du eller nokon du kjenner mellom 13-20 år vere med på gratis skrivekurs på biblioteket med forfattar Endre Ruset!

Her er det ingen rettskriving, fokuset er heller det å lære å få tanker og idear ned på papiret anten for seg sjølv eller om du vil formidle det til andre.

Ikkje la denne moglegheita gå frå deg! Kjenner du nokon som hadde likt dette? Spreie ordet!

Påmelding seinast fredag 4. mars til kulturskulen på e-post kulturskulen@hareid.kommune.no