Samtale med Abid Raja om den kronglete vegen frå rotlaus innvandrarungdom til kulturministerposten.

Intervjuar: Gunn Berit Gjerde

Signering og sal av bøker på Notabene på Blåhuset kl. 13.45- 14.30.

Signering og sal av bøker på Hareid folkebibliotek i etterkant av arrangementet, kl. 15.45 til 16.15.

Arrangementet er gratis.
Inga påmelding. Det er venta godt med folk, så det kan vere bra å vere tidleg ute for å få sitjeplass.

Parkeringskjellaren i Helsehuset vil vere ope fram til kl. 17.00 i samband med dette arrangementet, samt i samband med konserten i etterkant.

Dette er ein kveld der vi får oppleve Jakob Sande sitt mangfoldige forfattarskap i ord og tonar ved:

Lars Hartig-Tangedal
Sigmund Aksnes
Vibeke Holstad
Ingmar Mork
Ida Teige

Jakob Sande var ein norsk forfatter frå Dale i Sunnfjord i Fjaler kommune. Han gav i si levetid ut ti diktsamlingar og tre novellesamlingar. Han skreiv både humoristisk, makabert, alvorleg og religiøst. Mange av dikta vart tonesatt og vart til populære viser og salmar. Mellom anna "Det lyser i stille grender". Dei fleste vil også kjenna att dikt som "Kallen og katten" og, ikkje minst, "Etter ein rangel"; (“I morgon vil eg byrja på eit nytt og betre liv, / trur eg. / Eg skal aldri gå på fylla meir og skjera folk med kniv, / trur eg”).

Aperitiff i forkant av arrangementet sponsa av Coop Extra, Hareid.

Gratis inngang.

Parkeringskjellaren på Helsehuset vert ope.

Ingen påmelding, men meld gjerne til biblioteket dersom du veit du vil kome eller sett "Deltek" på facebookarrangementet.

Munnbind ikkje påkrevd når du sit framfor scena, berre ved mingling nærare enn 1 meter.

VELKOMEN til ein triveleg kveld på biblioteket!

Dette elementet finst ikkje lengre og vil heller ikkje visast på nettsida.

Her får Adriel, 6 år, sitt fyrste lånekort.

Sjå lånekort for info om korleis du skaffar deg lånekort.  Lånekort kan du også ha på mobilen slik at du ikkje treng å ha med lånekortet kvar gong du er på biblioteket. Sjå lånekort på mobilen.

Du søker sjølv i katalogen vår etter litteratur som du er ute etter. Sjå under. Media vi ikkje har i samlinga kan du låne inn sjølv i Biblioteksøk ved å bruke det Nasjonale lånekortet ditt.

Har du ikkje Nasjonalt lånekort? Ta kontakt med biblioteket så ordnar vi det, eller opprett eit sjølv digitalt her.

Skal du til biblioteket ber vi deg om:

• Å halde minst 1 meters avstand til dei utanom husstanden din eller tilsvarande nære.
  • Er det ikkje mogleg å halde meteren, er munnbind påbode for alle over 12 år.
  • Å ha god handhygiene.
  • Å halde deg heime dersom du er syk.

Vi tillet ikkje eting og drikking i biblioteket i denne perioda.

Vi må dessverre avlyse juleverkstaden for born, men vi ynskjer velkomen til høgtlesing for dei yngste, der sjølvaste julenissen les, samt live julemusikk kl. 13.00. VELKOMEN TIL STORE OG SMÅ!

Etter skuletid kjem mange skuleelevar til biblioteket og vi treng frivillige vaksne her saman med oss.

Er du av og til ledig kvardagar, ein time eller to frå kl. 14, og kunne tenkje deg å tilbringe litt tid på biblioteket?

Då høyrer vi svært gjerne frå deg!

Er du medlem får du heftet tilsendt. Er du ikkje medlem kan du kjøpe heftet på biblioteket.

I årets hefte kan du mellom anna lese om kystkvinner, Vestisen, andre verdskrig, Hareid realskule, samt andre tema i frå Hareid si historie.

Ei lita utstilling i biblioteket.

Grammofonplater er lånt ut til biblioteket av Arild Torvud Olsen.

Ti år etter det verste terrorangrepet i Noreg, og under eitt
år etter eit dramatisk angrep på kongressen i USA, kjem journalist og forfattar Øyvind Strømmen for å lære oss meir om dei farlege konspirasjonsteoriane, i samtale med Bjørn Vatne.

Arrangementet er gratis!

Bjørnsonfestivalen og Nynorsk kultursentrum samarbeidar om å gi folk i heile fylket eit godt og variert litteraturtilbod gjennom Litteraturhus i Møre og Romsdal. Prosjektet er støtta av Møre og Romsdal fylkeskommune, Norsk kulturråd, Sparebankstiftelsen SMN, Sparebank 1 Søre Sunnmøre, Sparebank 1 Nordvest, GassROR IKS og kommunane i Møre og Romsdal.