Avlyst på grunn av sykdom hos forfattaren.

Per Petterson kjem i desse dagar ut med boka "Mitt Abruzzo" og i samtale med Petterson på Litteraturhuset er forfattar og redaktør for Bokmagasinet i Klassekampen, Karin Haugen. Ho har med stor entusiasme følgt Petterson sitt forfatterskap i mange år.

Ta kaffien på biblioteket medan vi saman får med oss Petterson direkte i frå Litteraturhuset.

Sjå meir om arrangementet her:

Vil du sy dine eigne klede?

Biblioteket har masse bøker du kan låne.

Hadde vore kjekt å fått i stand eit sykurs på biblioteket også! Har du tips til oss om nokon som kan halde kurs?

Odd Goksøyr vil i samtale med Jan Ove Ulstein presentere bokprosjektet, og, mellom smakebitar frå boka, gjere eit lite streiftog i livet og arbeidet til den norskætta poeten Robert Bly.

Det vert høve å kjøpe boka. Ein kan også legge inn bestilling på Arnfinn Mork-Stordal sitt tresnitt av Robert Bly.

ROBERT BLY, amerikansk poet med norske anar, har gjennom seks tiår publisert ei rekke bøker innanfor lyrikk, sakprosa og omsetjingar.

I denne samlinga møter vi ein poet som sjølv inne i sitt niande tiår er i stand til å fornye seg, meir leikande og open enn nokon sinne. Samlinga står
fram som eit testamente frå ein mann som lit på at poesien, orda, kan knyte menneske saman og opne
for innsikt.

"Å snakke inn i eseløyret" er den tredje heile samlinga av Bly som har kome ut på Ura forlag.
Alle gjendikta av Odd Goksøyr.

Arrangement på biblioteket i stemneveka 16. - 24. oktober:

Fem forfattarar frå Møre og Romsdal fortel om sine skrivemetodar.

Podkastserien er eit samarbeid mellom Møre og Romsdal forfattarlag og Norsk forfattarsentrum Midt Norge med støtte frå Møre og Romsdal fylkeskommune og Norsk kulturråd.

Podkasten sleppast 30. september og kan høyrast her.

Sommarles er slutt for i år, men tradisjonen tru so har vi gjennomført ei loddtrekking blant alle deltakarane. Premiane er flotte bøker, og billettar til teaterforestillinga «Den uendelige historien» på Arbeideren i Ålesund.

Dei heldige vinnarane som kan kome til biblioteket og hente bokpremie er:

Joakim Indreflø Øvrelid, Liam Nerland- Gjerde, Marcel Knop, Leon Indreflø Brandal, Erle Grimstad Kirkebø, Alexander Neculita, Sander Leikanger Nesset, Vanessa Kovalska, Tobias Jonsrud Rise, Servina Pedersen, Thanura Premakumar, Maja Flø Nesset, Olivia Emilie Brandal, Hedda Selvåg Larsen, Fillip Storøy, Mina Breivik Wiik, Nikolay Longva, Samuel Urke, Ottar Elias Røren Stridh og Peder Johan Smidesang Jarnes.

Teaterbillettane går til Albert Nguyen Lillebø og Emilie Aasen.

GRATULERER TIL ALLE!

Du brukar appen BookBites for å få gratis tilgong til e-bøker og e-lydbøker.

Hadde du appen frå før, må du laste den ned på nytt etter ei stor oppdatering i august. For å få tilgong til appen og låne bøker må du ha lånekort ved eit bibliotek.  Les meir om appen her.

Kjem du deg ikkje til biblioteket kan du opprette digitalt lånekort her.

Vil du rekne ut klimaavtrykket ditt og vere klimasmart? Brageprisvinnar Thomas Horne kjem til biblioteket med foredrag rundt boka si «Den store klimaguiden».

Har du sett "Dyrevenn" på NRK Super? Programleiar Malin, kjem til biblioteket med si nye bok "Inn i munnen".

Dette er eit kjekt og lærerikt nynorskarrangement om mange av dei ulike munnane i dyreriket. Arrangementet passar best for born i alderen 5- 10 år.

Smittevern: Ikkje kom til arrangementet om du føler deg syk.

Vi har eit tak på maks 60 personar, men vi vil ta høgde for at kohortar (familiar) kan sitje saman.

Ingen påmelding, men om du veit at du vil kome, så skriv gjerne kontaktopplysningar (navn og tlf) i ein e-post biblioteket@hareid.kommune.no til biblioteket.  Kontaktopplysningar vert også registrert ved ankomst.

Arrangementet er gratis.