Ynskjer alle ei fin 17.mai-feiring!

 

 

 

 

17. mai er biblioteket stengt.

Med:
Kjell Einar Ljones, Lindis Eliassen, Ulstein Mannskor, Ingrid Nerhoel, Vibeke Holstad og Ingmar Mork.

 

Tidlegare kommunelege i Hareid, Kjell Einar Ljones, møtte Per Sivle sine dikt og fortellingar på Voss i sin ungdom. Sidan har han aust av denne kjelda for seg sjølv og til glede for andre.
Lindis Eliassen er altfor lite brukt som opplesar. Denne kvelden tolkar ho dikt Sivle har skrive i ulike sinnstemningar.
Ulstein Mannskor skal synge to nasjonale songar med tekst av Per Sivle.
Vibeke Holstad, Ingmar Mork og Ingrid Nerhoel skal synge nokre av dei tonesette Sivle-dikta som vi kjenner best: "Den fyrste song" og "Å, vesle lerka". Dei kjem også med eit ganske nytt arrangement av eit anna dikt Per Sivle skreiv om mor si.

Desse litteraturkveldane har samla fullt hus, så det løner seg å vere tidleg ute.

Gratis inngang, men vipps gjerne til 617596 for at vi kan ha slike arrangement på biblioteket.

VELKOMEN.

Halvor Folgerø, journalist, musikar og forfattar frå Stord og tilsett i NRK i ei årrekke, kjem til biblioteket med eit foredrag rundt boka si "Vestlandsvegar - historier om farlege og spekatakulære vegstrekk".

 Dette er historia om då vegane vart bygde, men minst like viktig er forteljinga om korleis det var å leve med slike vegar.

I dag er mange av skrekk-vegane erstatta av tunnellar. I foredraget tek Halvor Folgerø oss med på ei reise tilbake i tid og på utsida av tunnellane, til både berykta og berømte vegar. Nokre vegstrekk er kjende og ikoniske, som Måbødalen, Tokagjelet og Ørnevegen i Geiranger. Andre er meir bortgøymde, men alle ligg i dramatisk natur, og har vore krevjande å ferdast på.

Halvor Folgerø lovar eit spesialtilpassa foredrag for sunnmørspublikummet.

Arrangementet er gratis og ope for alle.

Notabene vil selje boka i biblioteket.

Biblioteket har teleslynge.

Arrangementet er ein del av Litteraturhus i Møre og Romsdal.
Bjørnsonfestivalen og Nynorsk kultursentrum samarbeider om å gi folk i heile fylket eit godt og variert litteraturtilbod gjennom Litteraturhus i Møre og Romsdal. Prosjektet er støtta av Møre og Romsdal fylkeskommune, Norsk kulturråd, Sparebankstiftelsen SMN, Sparebank 1 Søre Sunnmøre, Sparebank 1 Nordvest, GassROR IKS og kommunane i Møre og Romsdal.

VELKOMEN

 

Har du idéar til kva som kan vere av arrangement og  aktivitetar på biblioteket? 

Ynskjer du å hjelpe til?  Ta kontakt er du snill:)

Alle arrangement er gratis, men om nokon har ynskje og anledning til å bidra til fleire arrangement så er det kjærkome at du vipsar til biblioteket sin arrangementskonto 617596.

Fikselauget sist var populært!

 
No stiller Husflidslaget på nytt på biblioteket med symaskiner og en god del anna utstyr for å hjelpe deg med å fikse klede og gi deg tips og gode råd for reparasjon av tekstilar.
"Visible mending" er i vinden. Det ser kult og flott ut når lappesaumane er synlege og favorittplagget ditt får ei iaugefallande fornying.
Åpent for alle og gratis

Kom innom når du vil mellom kl. 11-14 for gratis hjelp.

Denne torsdagen kjem Ole Jonny Larsen til biblioteket- til stor glede for alle Rhododendronelskarar vil vi tru!

Dette er eit arrangement i samarbeid med Hagelaget og foredraget som Ole Jonny Larsen kjem til biblioteket med er eit slags grunnkurs i Rhododendron, der han prøver å gi svar på følgjande:

Kvar kjem dei i frå?
Kven tok dei med hit?
Korleis dyrkar vi dei?

Han vil vise mange bilete, både frå hagar i Noreg og andre land, og fra naturen der dei veks vilt.

Ole Jonny Larsen bur i Spjelkavika og har ein av Noregs (og Skandinavias) største Rhododendronhagar. Han har vore leiar av Den norske Rhododendronforening sidan 2016, har gitt ut fleire bøker om Rhododendron og halde mange foredrag i inn - og utland.

Ole Jonny kjem til å ha med nokre spanande plantar til utlodding!

Dette er eit arrangement i samarbeid med Hagelaget.  Det er gratis og ope for alle interesserte.

Vil minne om Vippskonto 617596 til dei som vi gi ei støtte til fleire arrangement på biblioteket.

Før foredraget startar vil det vere ei kort opningsmarkering av Frøbiblioteket, sjølv om det jo allereie er godt i gong:)
Følg med her på heimesida til for oversikt over frø som har kome inn. Sjå artikkel her.

VELKOMEN TIL ALLE SOM YNSKJER!

 

Laurdag 9. april: 11-14

Mandag 11. april: 10-18

Tysdag 12. april: 10-18

Stengt onsdag 13. april - mandag 18. april

Det er så kjekt å kunne fortelje at biblioteket i samarbeid med Hagelaget no set i gong eit Frøbibliotek. Sande (mr) hagelag

 

Frøbiblioteket er basert på tillit og verkar slik at om du tek med deg frø frå Frøbiblioteket, så forventast det at du leverer frø tilbake når du har frø til overs eller når du har sanka frø til hausten.

Frøa kan du levere slik du ynskjer, men sjå bilete for tips om korleis dei kan pakkast. Gråpapir, kaffifilter eller ein lukka konvolutt er supert!

Frøposane merkast slik:

- Sort frø

- Antall

Ved store frø kan 10-15 frø vere nok i ein pakke. Ved breisåing kan ein putte i ca. 1 ts og skrive det på pakken.

- Årstal

Frøbiblioteket er ei satsing på berekraft, samt auking av kunnskap rundt sjølvdyrking og ikkje minst gleda og helseaspektet det gir å arbeide i jorda og.

Vi ynskjer å fylle Frøbiblioteket med alle typar frø (grønsaker, urtar, villblomster, staudar, sommerfuglvenlege frø mm), men viktig at det berre er frø ein har sanka sjølv eller kjøpefrø som ein har til overs. Ikkje frø frå grønnsaker og frukt mm som ein kjøper i butikken.

Håper mange vil donere frø og no det er berre å kome å sjå om her er frø du ynskjer å så:)

Dette er frøa vi har pr. 3. mai:

Blomstrar:

Anisisop

Astrantia

Blodbeger

Blodkløver

Blomkarse

Dagfiol

Judaspenger

Løvemunn

Nellik

Nigella

Praktakeleie

Ridderspore

Ringblomst

Solsikke

Grønsaker:

Brokkoli

Cherrytomat

Chili

Hjertesalat

Katalonsk sikori

Klatrebønner

Kvitlauk

Kål

Luftløk

Maineper

Mais

Neper

Paprika

Pastinakk

Popcorn-mais

Purpurkål

Raudbete

Ruccola

Salat

Sikori

Spinat

Stangselleri

Sukkererter

Tomat – ulike sortar

Urtar / Kryddervekster:

Apotekerkattost

Bjørnerot

Bokhvete

Graslauk

Honningurt

Koriander

Kryptimian

Løpstikke

Salvie

Når det fyllast opp med fleire frøsortar vil vi alltid leggje ut oppdatert liste her.   Vi håpar å få inn mange fleire sortar og at du ser frøsortar som du kunne tenkje deg i lista.

I samarbeid med Sjakk & Samfunn vil Hareid folkebibliotek i løpet av våren få eit flott utandørs sjakkbord. Bordet har benkar og to spelebrett og vil stå utanfor biblioteket, under taket mot Spar.  Sjakkbrikkar må du låne inne på biblioteket i opningstida.

 

Vi håper å få til eit opnigsarrangement og at vi også kan få til fleire sjakkaktivitetar både ute og inne framover.  Er du ein som kunne tenkje deg å dra i gong sjakkaktivitetar her på Hareid? I så fall vert vi kjempeglade om du tek kontakt!

facebooksida til Sjakk & Samfunn finn du alltid mye god sjakkinformasjon og der er ofte netturneringar som du kan vere med på:).

Inne på biblioteket har vi fleire sjakkbrett og andre brettspel som mange brukar. Har du tips om brettspel som vi burde ha på biblioteket?

Spela vi har er: Fantasi, Alias, Mesternes Mester, New Amigos, Backgammon, Kortskalle, Bingo, Ligretto, Kinasjakk, Bokstavelig talt og kort.

 

 

Denne dagen kjem Hareid og Ulstein Husflidslag til biblioteket med Fikselauget sitt!

 

Dei kjem med to symaskiner for å lære bort enkle teknikkar og hjelpe deg med reparasjon av klede og anna utstyr.
Dette er eit ope arrangement som det er gratis å vere med på.

Kom innom når du ynskjer i i løpet av opningstida med det du treng hjelp til å fikse. Eller kom innom berre for å sjå og lære.

Les meir om Fikselaug her.