Monumentet på Ovrasanden er endeleg vaska og stelt!

Sjølv om vi har hatt nok regn i sommar, var det sterkare lut som måtte til for at monumentet vårt skal framstå lyst og flott.
Bilete viser skulptur på Overåsanden - Klikk for stort bilete Harald A. Berstad

Få nyheiter frå Hareid kommune rett i innboksen - trykk her!

Tre-fire gongar i månaden, og ved særlege hendingar, sender vi ut nyheitsbrev. Til no har vi om lag 600 abonnentar, i tillegg til alle tilsette.

Du vil få informasjon om møta i dei folkevalde organa, bli oppdatert på koronasituasjonen, oversikt over ledige stillingar og andre hendingar i kommuenen.

Trykk på denne lenka for å gå til påmeldingssida.

Det som har vore gjort no er syrevasking og spyling - og deretter påføring av eit lag med primer som gjev ei hinne som hindrar groe.

Jobben er utført av Elementmontering, som har høg kompetanse innanfor betongfaget, og ein set stor pris på at dei kunne stille på kort varsel!

Framtidig vedlikehald av monumentet vil inngå i vedlikehaldsplan for Ovrasanden og ha eit intervall på kvart 2. år.
Biletet viser eit monument med himmelen som bakgrunn - Klikk for stort bileteDet ti meter høge og totalt sytti tonn tunge monumentet vart sett opp i 1986 i høve tusenårsjubileet for slaget i Hjørungavåg i 986. Harald A. Berstad